Весільні сукні ТМ Хадасса (Hadassa)
 









  
 
◄ Попередня   Наступна ►

Як організувати весільний банкет?



Весільний банкет – особливий розділ свята, який вимагає ретельної підготовки і значних зусиль. Зараз все більше молодят вважають за краще влаштовувати весільний банкет в ресторані, кафе або клубі, оскільки це звільняє від багатьох турбот. Але навіть якщо ви вирішили грати весілля не вдома, а в ресторані, до підготовки банкету потрібно підійти серйозно і заздалегідь – як мінімум за місяць до одруження.

Весільний банкет в ресторані

Зазвичай в банкетних залах – від 25 до 150 посадочних місць. Вибираючи кафе або ресторан, де пройде ваше весілля, продумайте розташування святкового столу, столу для фруктів, чаю-кави, весільного торту. Необхідно передбачити майданчик для танців і конкурсів, перевірити наявність гардероба, туалету і місця для куріння. З адміністрацією слід обговорити, хто надає продукти і спиртне, яким буде меню, повним або частковим буде обслуговування за столом.

Замовлення на весільний банкет зазвичай приймає адміністратор. Він показує зали для прийому і збору гостей, весільного банкету і танців. Метрдотель може запропонувати різні варіанти розташування весільного столу в банкетному залі – у вигляді прямокутника або у формі "Т", "П", "Ш". Потім метрдотель знайомить замовника з порядком проведення весільного банкету. Після того, як всі організаційні питання вирішені, необхідно внести заставу (сума встановлюється адміністрацією). Суму, що залишилася, зазвичай вносять в день проведення свята або напередодні.

Меню

За організаційними моментами слідує складання меню. Вибір страв на весільному банкеті залежить від смаків наречених, сімейних і національних традицій, але головне - весільне меню має бути різноманітним, адже на весілля, як правило, запрошують багато гостей, і тривалість банкету – не менше 4-6 годин. Також необхідно враховувати смаки, релігійні і національні особливості запрошених. Погодьтеся, що вийде ніяково, якщо серед гостей опиняться вегетаріанці або віруючі, що дотримуються посту, а в меню переважатимуть м'ясні страви. Якщо серед гостей будуть діти, є сенс скласти спеціальне дитяче меню.

Що будем пити?

Гостей, що збираються, перед приїздом молодят прийнято пригощати аперитивом (на людину – 1–2 келихи вина, шампанського або чого-небудь міцнішого). Решта напоїв найчастіше виставляється на стіл і розливається офіціантами. Буває важко розрахувати необхідну норму алкогольних напоїв. Шампанське на весіллях п'ють в основному під час першого тосту, потім в хід йдуть горілка, коньяк і вино. Втім, з розрахунку на 10 чоловік за основу можна взяти наступне: 3–4 пляшки міцних напоїв (горілка, коньяк і так далі), 2–3 пляшки шампанського, 3–4 пляшки вина. Це приблизні цифри, які можна скоректувати виходячи із списку запрошених.

Важливо пам'ятати

Не забудьте обговорити і час проведення торжества – найчастіше весільна вечеря починається о 17–19 годині і триває до 23–24. Краще всього в розмові з метрдотелем передбачити і можливість наднормового часу банкету (вартість за кожну годину), тоді вам вдасться уникнути можливих непередбачених ситуацій.

Необхідно також поцікавитися, яка кількість офіціантів обслуговуватиме ваше свято (переважно один офіціант обслуговує не більше 8–10 чоловік). Вартість обслуговування банкету офіціантами нараховується як відсоток (3–10%) від вартості меню банкету або вже входить в ціну блюд, як при звичайних відвідинах ресторану.

Ось, мабуть, і все. Скориставшись нашими порадами і передбачивши всі нюанси, в знаменний день ви насолоджуватиметеся всією красою весільного дійства.




18.12.2009              сьогодні 1, з початку місяця 26, всього 9250



◄ Попередня   Наступна ►





Весільним підрядникам: Про нас  |  Реклама  |  Вхід / Реєстрація

2006-2018 «Пара молода» - каталог весільних послуг України. Розробка сайту: vlasne.info