Каталог-планувальник Пара молода






 
◄ Попередня   Наступна ►

Медальйони з телятини, свинини або курки: для тих, хто любить готувати



Його готують зі свинини, телятини, рідше — з птиці. Перші два варіанти все-таки вважаються класичними.

Якщо хочете приготувати ідеальні медальйони зі свинини, загляньте сюди: https://blog.metro.ua/retsept-medaljoniv-gotuyemo-shedevralni-stravy-z-riznyh-vydiv-m-yasa/ — на цьому сайті багато корисних рецептів, в тому числі і добірки коктейлів. Для того, хто хоче готувати швидко, смачно і за всіма правилами, там знайдеться багато корисних порад.

Ми ж наведемо приклади двох рецептів, які ви можете спробувати серед інших.


Медальйони з телятини, свинини або курки: для тих, хто любить готувати

Свинячі медальйони у вершковому соусі

Це не класичний, але теж дуже смачний і відносно простий рецепт, який точно сподобається вашій половинці. Для його реалізації вам буде потрібно хороша свиняча вирізка (600 грамів), вдвічі менше свіжих печериць, цибулина, сіль і мелений чорний перець, 400 мл вершків (не менше 20%), півтори ложки борошна і 4-6 ложок вершкового масла.

Порядок приготування такої:

  • Наріжте вирізку на кружки товщиною 1,5-2 см. М'ясо попередньо потрібно очистити від усього зайвого, помити і просушити.
  • Поки м'ясо «відпочиває», наріжте цибулю і почніть його обсмажувати на середньому вогні. Через 5-6 хвилин додайте гриби, потім ще через 5 хвилин додайте в сковорідку борошно і через дві хвилини — вершки. Вершки млоять на слабкому вогні, без кипіння.
  • Під час роботи з цибулею і грибами прогрійте на вогні другу сковорідку з олією. На ній потрібно обсмажити м'ясо — в середньому по хвилині з кожної сторони. Солити і перчити медальйони потрібно після того, як ви їх перевернули.
  • Коли м'ясо готове, додаєте до нього масу з цибулею і грибами з другої сковорідки. Всі разом гаситься ще близько трьох хвилин. Після цього плиту потрібно вимкнути, а страви буде корисно настоятися хвилин 10-15.

Такі медальйони зі свинини відрізняються від традиційних, але м'ясо виходить ніжним, смачним — і домашні, і гості із задоволенням його оцінять.
 

Медальйони з телятини, свинини або курки: для тих, хто любить готувати

Прості курячі медальйони

Якщо соковиті медальйони з телятини або свинини мають свій смак в тому числі і за рахунок ароматного м'яса, то куряче блюдо більшою мірою виграє завдяки соусу. У цьому рецепті ми запропонуємо соус з чебрецю.

Для нього потрібні:

  • 15 грамів чебрецю
  • 2-3 зубчики часнику
  • близько 30 грамів лимонного соку
  • оливкова олія (теж 30 грамів)
  • дві ложки морської солі.

Чебрець перетираємо в ступці, всі інші інгредієнти змішуємо разом з ним і даємо соусу настоятися. Часник для цього рецепта необхідно нарізати на дольки, а в процесі змішування трохи розчавити. Насиченість соусу за допомогою солі і лимонного соку регулюється індивідуально.

Далі залишається найпростіше. Куряче філе нарізається кружечками, обсмажують з двох сторін — при цьому його треба поперчити і посолити. Готові медальйони викладають на тарілку і просто поливають зверху соусом. Це елементарний домашній рецепт, в якому легко міняти кількість порцій і інші параметри.

М'ясні медальйони хороші різноманітністю рецептів. Їх можна готувати досить часто з різних видів м'яса — і таке блюдо точно не набридне.





03.07.2020              сьогодні 7, з початку місяця 76, всього 222



◄ Попередня   Наступна ►





Ви хочете додати вашу компанію в каталог Пара Молода?
Якщо ви весільний професіонал, портал Пара Молода дає можливість, щоб про ваші послуги дізналися тисячі пар,
які готуються до весілля в Україні.

Про нас  |  Вхід / Додати фірму

2006-2020 «Пара молода» - каталог весільних послуг України. Розробка сайту: vlasne.info