Модні тенденції солодкого столу на весіллі
Весільні тренди є у всьому, зокрема, і в кенді-барі. Як обрати десерти та оригінальний торт на ваше свято – розповіла директор пекарні-кондитерської та ресторану «Кабінет» Віталія Дяченко.
Що пропонує пекарня-кондитерська та ресторан «Кабінет» для весільного кенді-бару?Ми пропонуємо широкий асортимент тістечок та весільних тортів. Зараз в моді мінімалізм, і ми підлаштовуємось під цю тенденцію. Наша кондитерська пропонує максимально натуральні тістечка, залиті глазур’ю. По смаковій гамі: від терпкого гіркого шоколаду до екзотичного мангово-маракуєвого десерту.
Які торти зараз в моді та як розрахувати в кілограмах торт на кількість гостей на весіллі?
Ми в середньому рахуємо 150-200 грам на одну людину. Зараз є мода на муляжні торти. З вигляду, це як справжній торт, але, насправді, це пінопластові коржі, які обтягуються зверху кремом, або мастікою. А один корж цього торта – є «живим», для того, щоб коли його вивозять молодятам, торт можна було красиво розрізати. Для гостей ми завчасно готуємо пласти торту на порізку. Муляжні торти – це справжнє ноу-хау. Молода пара може дозволити собі навіть півтораметрові торти, адже ціна такого торта, на відміну від «живого» такої ж висоти, нижча. Також муляжний торт простіше перевозити та зберігати.
Скільки десертів потрібно замовляти на одного гостя?
Ми пропонуємо від 3-4 штук на особу, і більше. В середньому 5-6 тістечок – це оптимально. Звісно треба зважати на пору року, зокрема, зимою рекомендуємо замовляти їх більшу кількість та надавати перевагу шоколадним десертам, а літом варто обирати легкі ягідні та мусові тістечка. А якщо на весілля запрошені виключно дорослі гості, то можна замовити меншу кількість десертів.
Як обрати десерти, які будуть до смаку гостям?
На весільному кенді-барі має бути широкий вибір смаків. Ми формуємо дегустаційні коробочки із 10, 15 десертів. З них ви формуєте кенді-бар. Також для дегустації можемо піготувати начинки для весільного торта. Ми не обмежуємось нашим набором смакової гами, можемо виконати і будь-яку забаганку молодят, зокрема, зробити нове тістечко під захід.
Чи працює «Кабінет» на виїзді?
Так, наші кондитери виїжджають на місце та розставляють тістечка, щоб все було красиво. А вже впродовж самого святкування, за додаткову оплату, поруч із кенді-баром працює наш офіціант. Наш працівник знає усі складники десертів та порадить гостям, те, що буде їм до смаку.
Текст: Іра Кунинець, весільний портал Пара молода
22.03.2019