Банкетний зал Сюрприз
 








Art Clinique - клініка дерматології та косметології
 
  
 
◄ Попередня   Наступна ►

СМАК ПРАВИЛЬНОГО ФУРШЕТУ



Яким насправді повинен бути ідеальний весільний фуршет «Пара молода» дізнавалася у ресторатора – Галини Головецької.

Хоча цей вид святкової трапези уже став традиційним на українських весіллях, останнім часом у мене з’явилося відчуття, що щось із тими фуршетами «не так». З’явилося не випадково, а після чергового робочого перегляду весільних фотопідбірок на закордонних ресурсах. Не побачила я на тих фурштених столах чіпсів та тістечок з супермаркету і «масово убитих шпажками фруктів». Меню було підібрано ексклюзивно для кожного весілля… І це було настільки очевидним, як і моє питання «Яким же все таки повинен бути істинний фуршет?». Подискутувавши на дану тему зі знайомими, я зрозуміла, що ясність у цю темність повинен внести професіонал. Тож спеціально для читачів «Пари молодої» - інтерв’ю зі знаним ресторатором Галиною Головецькою, власницею ресторану «Галич» та кейтирингової компанії «Галич-фуршет».
 


 
Доброго дня, Галино. Отже, фуршет… Яким він насправді повинен бути і з чим його, так би мовити, «їдять»?
Добрий день, Валерія. Коли ми говоримо «фуршет», то в першу чергу уявляємо форму споживання страв – стоячи, «з однієї виделки». Але це, насправді, дуже поверхневе тлумачення… Дослівно з французької «фуршет» - це «їжа яка веселить рот», «розвага для роту». Як правило, це страви дуже маленького розміру, буквально на один укус, але які залишають по собі особливе смакове задоволення.

Тобто головною у фуршеті повинна бути їжа?
Безумовно. І не просто їжа, а особлива їжа. На мою думку, саме на фуршеті мають бути представлені ті страви, якими ми хочемо «побалувати» гостей. Це і якісь делікатеси, і ексклюзивні закуски, розроблені та приготовані з продуктів високої якості спеціально для даного свята, з дотриманням загальної стилістики…
 


 
Звучить не лише смачно, але й дорого…
«Правильний» фуршет не обов’язково дорогий. Звісно, існує певний фінансовий мінімум, починаючи з якого можна розробити гідне меню для фуршету. Але він є абсолютно доступним. І навіть з невеликим бюджетом можна потішити гостей гарним і смачним фуршетом.

Але ж ви говорите, що фуршетні закуски мають бути делікатесними, ексклюзивними… Хіба це сумісно із малим бюджетом?
Під «ексклюзивністю» я маю на увазі не щось екстраординарне та зрозуміле лише гурманам. Я насамперед говорю про те, що фуршет повинен виказувати гостям особливу повагу і турботу, втілену у незвичних смаках та естетичних формах їжі. А для цього потрібні не стільки гроші, скільки максимум творчості і любові. І мені дуже прикро, що часто молодята платять, як їх переконують, за фуршет, а отримують насправді просто окремі столи зі звичайними снеками та невиправдано дорогим декором…

На наших весіллях фуршет рідко буває єдиним видом святкової трапези. Він зазвичай виступає доповненням до головного банкету. Як тут бути з розподілом меню?
Все дуже просто: на банкетний стіл – великі і більш традиційні страви, на фуршетний – невеликі та ексклюзивні, які за головним застіллям вже не повинні повторюватися. Тут же можна побалувати гостей якимось особливими, дорогими напоями, які у достатній кількості не завжди є можливим представити на загальних столах.
 


 
Меню для обох видів банкету має розробляти один ресторатор?
Не обов’язково. Я прихильниця того, щоб кожен займався тією справою, яку добре знає. І якщо ресторан, у якому святкують весілля, має чудовий досвід та потенціал у приготуванні основних банкетних страв, але мало знається на фуршетних, то краще для організації фуршету запросити компанію, яка на останньому виді послуги спеціалізується. Це нормальна світова практика.

Резюмуючи усе сказане, давайте визначимо головні ознаки ідеального весільного фуршету.
Отже, у першу чергу слід пам’ятати, що фуршет – це насамперед їжа. Меню фуршету має бути особливим і відрізнятися від основного банкету незвичністю смаків та естетикою форм. Ці закуски повинні гармонійно вписуватися у загальну стилістику свята і відповідати сезону. Важливим є також вибір посуду для фуршету, сервірування… Виправданим і бажаним є присутність біля фуршетного столу спеціально підготовленого персоналу: це не лише забезпечить порядок і чистоту, а (в разі необхідності) вашим гостям буде в кого запитати про склад або правильне споживання тієї чи іншої закуски.

І на останок ваші побажання відвідувачам «Пари молодої».
Щиро бажаю усім молодятам гарного і смачного свята та солодкого подружнього життя!

Розмовляла Валерія Климчук, весільний портал «Пара молода»


04.10.2012              сьогодні 6, з початку місяця 37, всього 7639



◄ Попередня   Наступна ►





Про нас       Реклама       Весільний Раут

2006-2018 «Пара молода» - каталог весільних послуг України. Розробка сайту: vlasne.info