Весільні сукні ТМ Хадасса (Hadassa)
 









  
 
◄ Попередня   Наступна ►

Великдень «під ключ»



Вперше самі, без мами, готуватимете страви для великоднього столу, за яким зберуться родичі та друзі? Хвилюєтеся? Цінні поради та корисні послуги від ресторану «Галич» для вчорашніх наречених, а сьогодні уже повноправних молодих господинь – далі…


Про те, що готувати на Великдень, господині починають замислюватися ще задовго до свята. Традиції в кожній родині свої, але існує низка рецептів, без яких уявити собі свято Воскресіння просто неможливо. Однак  перевірені часом традиційні рецепти відходять від нас разом із нашими бабусями та прабабусями, відтак молоді ґаздині вже не знають, як готувати правильно Великодні страви, що обов’язково має бути у кошичку та на столі. За порадами ми звернулися до талановитої господині Галини Головецької, власниці тернопільського ресторану «Галич», у якому знаються на українській кухні та традиціях. 

- Що може бути приємнішим, ніж підготовка до великого свята – Великодня? Кожна господиня починає підготовку завчасно – генеральне прибирання, прикрашання домівок атрибутами свята (скатерки, серветки, віночки). Адже святковий настрій багато в чому залежить і від простих та непретензійний елементів в інтер'єрі, - вважає пані Галина. - Однак чимало клопотів додає саме приготування святкових страв, особливо у тих господинь, які готуються до Великодня вперше.
 
Для тих, хто вперше готується до свята самостійно, слід пам'ятати, що це початок, і з кожним роком це вміння буде вдосконалюватись та обростати своїми ритуалами. Варто оцінити свої сили та можливості. Частину страв для Великоднього кошика можна замовити в ресторані "Галич" (у додатку до статті ми ознайомимо читачів із великоднім мені від «Галичу»), а решту - зготувати власноруч. Основний секрет успіху - це готувати з любов'ю та молитвою.

Страви, які ми пропонуємо (ресторан "Галич") готуються за збереженими автентичними рецептами, що переплітаються з сучасними вподобаннями. І якщо ви придбаєте вже готові страви у нас, це не завадить додати до них свою працю та душу. Наприклад, придбавши Паску, ви можете власноруч виготовити глазур, покрити її (проявивши фантазію) в улюблений колір, оздобити малюнком, цукатами і т.д. Велике духовне та естетичне задоволення ви отримаєте, розписуючи писанки та крашанки в сімейному колі.


Галина Головецька також поділилася власними рецептами, якими можуть скористатися молоді господині. Вони допоможуть урізноманітнити смак паски та подивувати гостей різними видами подачі цієї великодньої страви.


Паска з пікантними начинками

Паску порізати на коржі по горизонталі. Для кожного коржа підготувати начинки.
Варіанти начинок:
- сирна (змішати домашній сир з зеленою цибулькою, натертим свіжим огірком, вершками та спеціями);
- шинкова (шинку подрібнити тонкими смужками, додати майонез, варене яйце, маринований огірочок та спеції);
- фісташкова (грубо потовчені фісташки змішати з густим майонезом);
- лососева (подрібнений копчений лосось змішати з натертим плавленим сиром та вершками).

Кожен корж змастити вибраними вами начинками, скласти один на одного і залишити на декілька годин. Подавати охолодженою, розрізати гострим ножем на вертикальні шматочки.

Паска, фарширована домашнім сиром

З паски зрізати верх. Вирізати м'якуш циліндром, порізати його великими кубиками та просочити їх кавою з лікером. Підготувати сирну масу (змішати сир з цукровою пудрою, цукатами, цедрою цитрусових). Готову масу додати до просочених шматочків паски і вкласти в основу, накрити верхом. Поставити на холод. Прикрасити білим шоколадом і подавати на стіл.   

Яйця для декору

Перепелині яйця відварити, почистити і покласти на 3-4 години: в буряковий сік, морквяний сік, настоянку шафрана. Забарвленими яйцями прикрашати готові салати чи подавати як самостійну страву на листях салату.

Також, як ми вже повідомляли, у ресторані «Галич» тернополянам пропонують вже готові страви до святкового столу за доступними цінами. Скориставшись допомогою професіоналів, кожна жінка матиме змогу дійсно святкувати, а не «працювати» на кухні у Великоднє свято. Отже, до свого великоднього меню сміливо додавайте:

Риба фарширована (1 шт. - 95,00 грн.)
Їжачок печений (1 шт. - 30,00 грн.)
Буженина свинна (1 кг - 95,00 грн.)
Паштет печінковий (1 кг - 65,00 грн.)
Кров'янка (1 кг - 33,00 грн.)
Скумбрія домашнього посолу (1 кг - 58,00 грн.)
Сало мариноване (1 кг - 45,00 грн.)
Хрін червоний (0,5 л - 25,00 грн.)
Галицький пляцок (1 кг - 45,00 грн.)
Сирник по-домашньому (1 кг - 60,00 грн.)
"Зайчики" з здобного тіста (1 шт. - 10,00 грн.)

   
При замовленні на суму більше 400,00 грн. діє знижка 10%
Замовлення у ресторані «Галич» приймають за тел.: 24-37-65, 43-43-93.


Текст: Ольга Терещук, весільний портал «Пара молода» 


15.04.2014              сьогодні 1, з початку місяця 13, всього 2376



◄ Попередня   Наступна ►





Весільним підрядникам: Про нас  |  Реклама  |  Вхід / Реєстрація

2006-2018 «Пара молода» - каталог весільних послуг України. Розробка сайту: vlasne.info