Весільні сукні ТМ Хадасса (Hadassa)
 









  
 
◄ Попередня   Наступна ►

ВЕСІЛЬНИЙ ФУРШЕТ: секрети планування



Відбувся черговий захід Весільної лабораторії – дегустація-семінар “А-ля фуршет” від ресторану “Галич” та студії декору “Фрейя”. Пропонуємо переглянути фотозвіт події, а також деякі секрети “фуршетного” мистецтва, якими з нареченими-учасниками поділилися провідні фахівці міста.

Отже, як і було заплановано, зустріч відбулася у форматі теплої, дружньої бесіди. Теоретичну частину провели ресторатор Галина Головецька (ресторан “Галич”), дизайнер-декоратор Олена Нестерович (студія декору “Фрейя”) та шеф-редактор “Пари молодої” Оксана Дябло. Вони повідали учасникам основи грамотного та ефектного весільного фуршету, а також надали індивідуальні консультацій кожній парі щодо планування шведського столу саме на їхньому святі. Опісля організатори представили учасникам наочну ілюстрацію того, як можуть виглядати фуршети різної тематики. Пивний, солодкий, український столи зі стравами, приготованими за авторськими рецептами та поданими в оригінальній стилістиці – наречені оцінили на “відмінно”. Зрештою, побачити на власні очі декор та особисто перевірити фуршетні закусочки на смак – це, погодьтеся, краще, ніж сто раз почути чи переглянути фото в Інтернеті. Але і це ще не все: по завершенню дегустації кожна пара учасників отримала 10%-знижку на послуги від ресторану “Галич та студії декору “Фрейя.


Словом, участь в експериментах Весільної лабораторії – це не лише цікаво, весело та практично корисно, а й матеріально вигідно в плані економії весільного бюджету. Зауважимо, що всі майстер-класи та семінари в рамках проекту відбуваються абсолютно безкоштовно. Тож готуйтеся до весілля разом з нами! Слідкуйте за анонсами на “Парі молодій” та реєструйтеся на участь!

А на разі, як і обіцяли, короткі рекомендації з планування весільного фуршету
від ресторану “Галич” та студії декору “Фрейя”.
  1. Перше, що ви повинні розуміти, плануючи весільний фуршет – що це особливе мистецтво частування гостей. Такі собі “нектар та амброзія” святкового меню, що не просто стоять осторонь від основних столів, а є родзинкою банкету. Це місце невимушеного спілкування гостей, альтернатива гарного проведення часу під час танців.
  2. Фуршет повинен мати головну ідею, тематику, навколо якої формуються варіації меню та стилістики.
  3. Меню фуршету бажано складати, опираючись на сезонність продуктів, їх доступність та якість. Наприклад, полуниця узимку можливо і виглядатиме гарно, але навряд чи так само добре смакуватиме. Крім того, на фуршеті повинні бути виключно ті закуски та напої, яких точно не буде на основних столах. Саме тут можна побалувати гостей делікатесами та витонченими напоями. Але зауважте, що страви різних груп повинні бути на окремих столах. Не можна, приміром, змішувати пивні закуски із солодощами чи фонтаном з червоного вина.
  4. Викладка страв на фуршеті вимагає особливої естетики. Наприклад, фрукти мають бути не просто нарізані, а викладені у формі якоїсь скульптури тощо.
  5. Стилістика фуршету має узгоджуватися з кількома чинниками: загальною темою свята, декором залу та складниками меню. Так, закуски української кухні не гармонуватимуть зі східним декором тощо.
  6. Наявність офіціанта за фуршетом значно спростить вашим гостям вибір страв та забезпечить естетичний вигляд шведського столу впродовж всього свята.
  7. Відповідально поставтеся до вибору компаній, які готуватимуть закуски для фуршету та декоруватимуть його. Зважайте на їх репутацію, досвід роботи у цій галузі, а також на оригінальність фото у портфоліо (це справді їхні роботи, чи скачені з Інтернету). Якщо є можливість – перевіряйте усе на практиці (задовго до банкету завітайте у ресторан, де ці компанії підготували фуршет іншим замовникам, і особисто переконайтеся у якості робіт).
  8. Якщо ви справді бажаєте вразити гостей дивовижним фуршетним столом, прагніть індивідуальної розробки дизайну та меню. Такий підхід задарма не обходиться, але це розумна інвестиція у ваше неповторне свято!
Автор: Валерія Климчук. Спеціально для порталу "Пара молода"


13.12.2011              сьогодні 1, з початку місяця 18, всього 7822



◄ Попередня   Наступна ►





Весільним підрядникам: Про нас  |  Реклама  |  Вхід / Реєстрація

2006-2018 «Пара молода» - каталог весільних послуг України. Розробка сайту: vlasne.info