Банкетний зал Сюрприз
 









  
 
◄ Попередня   Наступна ►

Від киселю до мохіто. Безалкогольні напої у весільному меню



Одні вважають, що на весіллі з безалкогольних напоїв варто вибирати тільки мінеральну воду та сік, а інші, навпаки, підходять до цього дуже відповідально і пропонують майже кожному гостю особливий, приготовлений тільки для нього напій. «Пара молода» підготувала список найпопулярніших напоїв для весілля, які будуть не тільки смачними, а й корисними.

Від киселю до мохіто. Безалкогольні напої у весільному меню
Всім відомо що будь-який накритий стіл без напоїв був би неповноцінним. Але що ж варто подавати до страв на такій урочистості як весілля? Одні вважають, що на такому святі з безалкогольних напоїв варто вибирати тільки мінеральну воду та сік, а інші, навпаки, підходять до цього дуже відповідально і пропонують майже кожному гостю особливий, приготовлений тільки для нього напій. «Пара молода» підготувала список найпопулярніших напоїв для весілля, які будуть не тільки смачними, а й корисними.
Вибір напоїв та їхня кількість залежить від погоди. Так, влітку безалкогольні напої підуть на «ура», а взимку ж можуть залишитися незайманими. Тому поділимо їх відповідно до пір року.

Весна

Кисіль – напій, який з одного боку зігріває, а з іншого має також освіжаючі властивості. Для нього підійдуть будь-які соки, відвари чи пюре з фруктів і ягід. Не слід забувати і про існування рецептів вівсяного, молочного, шоколадного, овочевого та навіть горохового киселів. Саме вони можуть стати родзинкою на вашому столі.

Грог безалкогольний. Цей напій не тільки смачний, але і корисний. Всі, хто його пробував, точно знають про його цілющі властивості, які допомагають при простудних захворюваннях. А це саме те, що потрібно при весняних авітамінозах. Гості будуть вам дуже вдячні.

Гоголь-моголь. Так-так, саме гоголь-моголь. Цей напій здавна користувався великою увагою, тому що він не тільки смачний, але і корисний. Та й варіацій він має безліч: фруктовий, медовий, шоколадний, кавовий. Колись його застосовували при втраті голосу, тому якщо ви хочете щоб ваше весілля відрізнялося багатоголоссям, цей коктейль саме для вас.


Літо

Лимонад – ідеальний напій для спекотного літа. Колись під словом «лимонад» розуміли напій, одним з компонентів якого був лимонний сік або лимонна настоянка. Зараз же для приготування лимонадів використовують не тільки лимонні, але і різні плодово-ягідні соки, настойки та екстракти. 

Морс - це освіжаючий напій із соку ягід, фруктів, овочів і води з додаванням цукру або меду. Існує безліч рецептів морсу, в яких пропонується приготувати напій не з одного соку, а з суміші різних ягідних, фруктових, овочевих соків, досягаючи тим самим більш незвичайного смаку. Для приготування морсу найчастіше використовують журавлину, вишню, червону або чорну смородину, ожину або черемху.

Фруктовий квас. Квас – це найдавніший безалкогольний напій слов’ян, адже в Київській Русі молодята пили саме його. Цей напій освіжає і бадьорить. Щоб отримати фруктові кваси, закваску роблять з різних фруктів і ягід, свіжих або сушених. Фруктові кваси подають на стіл сильно охолодженими, в прозорих скляних або кришталевих графинах.

Осінь

Безалкогольний пунш – це смачний і корисний для здоров’я напій. Багатьом людям протипоказані алкогольні напої, тому саме це слугувало для створення багатьох рецептів безалкогольних пуншів. Для його приготування найчастіше використовують яблука, журавлину, кардамон, лимон, апельсин, ананас, вишню та імбир.

Лассі – традиційний прохолодний напій Південної Азії. Він ідеально підійде як до солоних так і до солодких страв. Та і сам лассі є з різними смаками – солодким, пряним і навіть солоним. Всі вони наповнять вас енергією у дощовий осінній день.

Овочеві коктейлі. Осінь – сезон овочів, тому гріх не робити в цей період овочеві коктейлі. Ці рецепти хороші тим, що є можливість їх міняти, додаючи чи виключаючи той чи інший інгредієнт. Зараз найбільшою популярністю користується гарбузовий коктейль, оскільки для його приготування потрібні лічені хвилини, а його смак запам’ятається вашим гостям надовго.


Зима

Безалкогольний глінтвейн. Цей гарячий зігріваючий напій точно прийдеться до душі вашим гостям у холодну зимову погоду, а його ароматні спеції тільки допоможуть зробити весілля «з родзинкою».

Сангріта. Традиційного рецепту цього «божественного нектару» не існує, але будь-яка сангріта містить у собі цитрусові і томатні соки. Для більш багатого смаку в неї додають різну зелень та соуси. 

Безалкогольний «Мохіто». В холодну зимову пору цей коктейль допоможе розслабитися та зігрітися, а аромат м’яти допоможе весіллю отримати домашню  атмосферу. 

Асортимент безалкогольних напоїв дуже великий, але при їх виборі варто керуватися не тільки погодою, а й подачею страв до столу. Так, чим більше на столі буде гострого і жирного, тим більшим попитом будуть користуватися освіжаючі напої. М’ясні страви чудово поєднуються з морсами, а рибні – з овочевими коктейлями. Ідеальними напоями можуть стати безалкогольні пунші, фруктові кваси і лимонади, оскільки вони підходять до  будь-яких страв.

Щодо газованих напоїв, то їх не варто замовляти на весільний стіл взагалі, оскільки на весіллях п’ють спиртне, а газована вода допомагає засвоюватись алкоголю практично моментально. Та й складаються вони найчастіше з підсолоджувачів та ароматизаторів. Звичайна питна вода буде кращим проявом вашої турботи про гостей. Особливо гідно це оцінять мами з маленькими діточками, які завітають на ваше свято.

Текст: Юліана Діткун, весільний портал Пара молода


08.08.2016              сьогодні 2, з початку місяця 14, всього 1485



◄ Попередня   Наступна ►





Весільним підрядникам: Про нас  |  Реклама  |  Вхід / Реєстрація

2006-2018 «Пара молода» - каталог весільних послуг України. Розробка сайту: vlasne.info