Банкетний зал Сюрприз
 








Медичний центр Кліеіка професора С. Хміля м. Тернопіль

  
 
◄ Попередня   Наступна ►

З чим їдять КАРВІНГ



 
Фруктовий карвінг. Нарізка фруктів для святкового столу

Весільний стіл на Тернопільщині - це щось особливе, своєрідне мірило достатку господарів. Саме його найчастіше обговорюють вдячні гості, за його наповнення і переповнення змагаються щирі сусіди, хоча молодята цим не переймаються. Сьогодні тішить той факт, що дедалі актуальнішим стає не кількість, а якість страв і культура їх подачі. І тут у пригоді стає їстівна геометрія, або мистецтво карвінгу… Що воно таке - карвінг - ми запитали у шеф-кухаря ресторану «Тропік» Андрія Лихолата.

Карвінг - англ. curving (від curve, що означає різати) – «вирізання», «різний орнамент».
Карвінг в кулінарії – це мистецтво фігурного різання по овочах і фруктах, яке прийшло до нас зовсім недавно і набуло неабиякої популярності в елітних ресторанах. Це мистецтво ми запозичили зі Сходу, де воно виникло багато століть тому. Існує три школи карвінгу – китайська, японська і тайська. І якщо перші дві дуже схожі своїми орнаментами (дракони, ієрогліфи), то тайську можна вважати найцікавішою і найвишуканішою - тут переважають квіткові композиції. З моїх робіт можна зрозуміти, що я є прихильником саме тайської школи карвінгу.

- Скільки потрібно часу на виготовлення такої композиції?
- Годин 8. Робота дуже трудомістка і вимагає терпіння, уваги і пошани до натурального продукту. Спочатку я виготовив окремі елементи з картоплі, моркви, буряка, цибулі та цибулі-порею. Потім розмістив усе на дзеркалі, довершивши композицію листям салату, петрушки та кропу.

- Для створення такої краси мабуть потрібні спеціальні інструменти?
- Саме так, існують спеціальні ножі для карвінгу і коштують вони доречі не дешево. Придбали ми їх на одній із спеціалізованих ресторанних виставок у Києві.
Карвінг. Декоративна нарізка фруктів

- Але ж у невмілих руках навіть ножі для карвінгу перетворяться на зброю… Де вчився ними працювати?
- Під час виставок у Києві та інших містах відвідав кілька майстер-класів, а далі - самоосвіта та самовдосконалення, якому, як відомо, немає меж. Дуже приємно, коли тернополяни, повертаючись із відпочинку закордоном захоплюються роботою й наших майстрів карвінгу. Якщо ж казковим видовищем із овочів та фруктів ви вирішите прикрасити весільний стіл – про ваш бенкет точно складатимуть легенди!

Розмовляла Наталя Денис.
Джерело: весільний журнал «До і після ВЕСІЛЛЯ».




07.07.2010              сьогодні 2, з початку місяця 15, всього 18767



◄ Попередня   Наступна ►





Про нас       Реклама       Весільний Раут

2006-2018 «Пара молода» - каталог весільних послуг України. Розробка сайту: vlasne.info